Avala Night SkyTrail 23. februar
Verovali ili ne, vraća se naša prva zvanična trka! Avala!

Vreme je da opet krenemo Peraćevim stazama ali nakon Olimpijskog ciklusa. Prošlo je 4 godine i sad vam spremamo poslasticu. Noćni Sky Trail u sred zime od 11km sa 520m uspona, subota 23.februar 2019.

Razlog je vrlo prost, sve je više ljudi koji žele da uđu u svet nebeskog trčanja i Avala je prava opcija. Dok je koncept takav, da će biti super zanimljivo i iskusnim trkačima. Staza će komplet biti izmarkirana blinkalicama i reflektujućim markacijama a na SVAKOJ raskrsnici će biti po jedan volonter (na greškama se uči!).

Snop čeone lampe, dah u vidu pare i tvrda podloga (zaleđeno blato ili sneg). Start i cilj kod Čarapićevog bresta (race office), trka za decu od 17h (sat vremena pre starta glavne trke).

Staza će imati 3 kontrole i jednu okrepu. Na cilju će svaki učesnik imati sendvič i čaj/kafu.

Gps zapis staze možete preuzeti ovde: GPX

Obavezna oprema: čeona lampa i mobilni telefon. Provera opreme je na okrepi koja se nalazi na 7km staze (izvor Sakinac).

Limit je 2 sata (do 20h).

Prijave se otvaraju 4. septembra u 10 ujutru i traju do 21.januara . U učesnički paket ide pamučna majica, kotizacija je 1.000 dinara. Nagradni fond objavljujemo do decembra.

Dečija staza ima 1km i kategorije su od 5 do 7 godina, od 7 do 9 godina i do 11 godina, to je limit. Takođe ide prijava preko portala trka.rs dok klinci dobijaju specijalan bib (marker majica), kotizacija je 200 dinara. Roditelji ne trče sa decom, sve detalje će dobiti naknadno.

Dodela nagrada za odrasle i decu je u 20:15 kod ciljne konstrukcije. Nisu vam potrebni drop bagovi pošto je start i cilj na istom mestu a odmah pored je i restoran, parking. Trka se boduje za Ligu 2019. više o tome uskoro na stranici – Rezultati

Race office će raditi u subotu od 12 do 17h. U slučaju lošeg vremena trka se pomera za 24h. Ta odluka se donosi u petak pre podne i svi učesnici dobijaju mail.

Avala, prva i dvadeset deveta trka u okviru Lige. Go for it!

trka.rs

Avala 2019 gpx