Prokletije Sky Master 22. septembar 2018. Crna gora
Sky Master (29 km 1.600D+)

Finalna trka u okviru Lige, gde ide samo 10 najboljih iz obe konkurencije (muška/ženska), lista se pravi nakon Šare. Pored njih organizator poziva još 10 po svom izboru (wild card), ti takmičari ne dobijaju bodove za Ligu.

Sky Master kreće u 8 ujutru iz katuna Bogićevice (planinarski dom PSK HRID) koji se nalazi na 1.460mnv. U pitanju je 29 km sa 1.600 m uspona i spusta. Prva kontrola i okrepa je na 9. km kod stare karaule Bjelaj, uz samu granicu sa Albanijom. Na 15.km je „Međukontrola“ (Dvojnice) sa GSS-om i mini okrepom. Druga kontrola i okrepa je na 24. km u katunima. Limit je na Međukontroli u 11h i 13h na cilju.

Prvih par km (tačnije 4km) idete makadamskim putem što je odlično za zagrevanje, do katuna Bajrovića odakle ulazite u kozije staze ka Hridskom jezeru. Odatle do 23km isključivo idete uskim graničnim stazama (cca 19km). Po izlazu na greben Krša Bogićevice staza vas grebenom vodi u desno suprotno od vrha i na sedlu okomito levo na dole ka karauli koja se vidi jasno (naravno ako vreme to dozvoli). Tu je prva overa i okrepa (KT1 Karaula) odatle nastavljate širim putem koji odmah skreće blago u desno do putokaza i onda grebenskom stazom koja razdvaja Albaniju i CG ka vrhu Maja e Spalit (B28). Pogled puca u nedogled, vrlo trčljiva staza ka Tromeđi. Prolazite malo ispod vrha i nastavljate dalje da bi na 15km došli na „Međukontrolu“ na Dvojnice (Ćafa Bogićes). Nakon toga desno uzbrdo ka vrhu Maja Rops koji se nalazi na 2.501mnv, onda se sa druge strane spuštate ka prevoju Ćafa Belega. Tu se ne nastavlja makadamskim putem koji bi vas odveo ka Dečanima već levo uskim kozijim stazama ka katunu Bogićevice. U početku su baš uske staze sa vododerinama a od prvog katuna opet ulazite na makadamski put (vrlo brzo stižete do brvnare gde će biti kontrola i okrepa na 24km) do kraja je makadam.

Obavezna oprema: pištaljka, astrofolija, mobilni i šuškavac. Preporučujemo štapove, gps uređaj i zvonce zbog medveda. Provera obavezne opreme je na KT1, nema penala, već ide automatska diskvalifikacija za nemanje bilo koje stvari od navedenih. U startni paket ide pamučna majica. Kotizacija je 1.800 din (15 eura). Svi moraju obaviti prijavu i uplatu najkasnije do 25.avgusta.

Na trci morate biti poluautonomni – obavezno voda i okrepa u rancu. Na Prokletijama može biti par stepeni u plusu tad.

Organizator u svakom trenutku može preusmeriti trku, zaustaviti je ili skratiti.

Procedura je takva da ćemo sve koji ispune uslove ili dobiju wild card obavestiti putem maila najkasnije do 13.avgusta (nakon Šare) kad se mogu prijaviti na Trka.rs

Takođe, svako ko ne ispuni uslove a prijavi se, biće obrisan.

Ovaj format se boduje kao Classic! Svi detalji na linku – Rezultati

Mini bus i baza trke (smeštaj)

Mini bus iz Beograda kreće 21.septembra u petak u 8 ujutru. Doplata je 1.200 dinara i reguliše se do 25.avgusta najkasnije sa istim pozivom na broj i račun. Limit je 20 osoba.
U slučaju lošeg vremena, trka se odlaže za nedelju 23. septembar. Povratak je svakako u nedelju po podne. Ukoliko se trka realizuje u subotu, plan je da u nedelju napravimo uspon na Očnjak ako bude lepo vreme. Za taj uspon je obavezna kaciga.

Smeštaj – šatori i katuni. To su jedine opcije, katuni su 5 eura po čoveku (noćenje) obavezna je vreća za spavanje. Ukoliko želite u katune morate nama pisati za rezervaciju na skyrunning.serbia@gmail.com pošto su mesta limitirana. Kuhinja je zajednička, nosite svoju hranu. Organizator nakon trke obezbedjuje ručak za sve učesnike.

Nagradni fond objavljujemo najkasnije do 25. avgusta.

Svaki takmičar mora nositi startni broj jasno istaknut napred pred svaku kontrolu, ukoliko nije tako ide diskvalifikacija. Gubitak startnog broja je takođe diskvalifikacija.

Link za praćenje prognoze

Prokletije vertical km 2015 from Udruzenje Freestylera on Vimeo.

 

Ovde možete pogledati profil, gpx zapis i kartu staze. Dobrodošli na najlepšu trku Lige!

Gpx Download