Kopaonik SkyTrail powered by MK Mountain Resort
4.mart 2017. (15,2km 1.800 D+)

Druga nebeska trka po snegu. Opet prva trka u okviru skyrunning sezone ali i drugo iskustvo trčanja na najtežim, crnim stazama za skijanje ski centra Kopaonik! Start trke biće sa dna Bele reke (polaz dvoseda), 4.marta 2017, u 05:00 h, preko utabanih staza, Bela reka I i II, Gvozdac, Kneževe bare, Krčmar, D1, Sunčana dolina i preko Maloj jezera do cilja kod Granda. Dužina staze je 15,2km (gpx) sa 1.800m uspona sa 1.800m uspona (profil možete videti na evidencionom kartonu).

Čeone lampe, sprinterice ili mini dereze i ekstremno zimsko trčanje otvara novu, treću sezonu.

Vremenski limit za finiširanje je početak rada žičara, dakle u 9h se trka završava (imate 4h), a trkači koji probiju vremensku kapiju, imaju prevozno sredstvo do cilja na KT 4 gde će biti postavljeni ratraci. Obavezno pogledati evidencioni karton (evidencioni karton 1evidencioni karton 2) dok je u 7:40 vremenska kapija takođe na KT4. Prijave se otvaraju u ponedeljak 24.oktobra i traju do 10.februara do 16h. Kotizacija je 1.800 dinara i naravno možete se prijaviti na linku trka.rs

Na stazi je sedam kontrolnih tačaka uključujući i jednu okrepnu stanicu sa hranom, čajem i vodom, gde se možete i dopuniti (KT4, 8km trke). Obavezna oprema astro folija, mobilni telefon, pištaljka i zimska oprema za trčanje. Preporučujemo mini dereze za patike i štapove! Kao i svaka trka, treba da budete polu-autonomni, nosite vodu, gelove sa sobom… Po dolasku na cilj kod hotela Grand (Garden kao i u 2016.), očekuju vas doručak dobrodošlice i čaj. Učesnike očekuju stvari u vrećama u Gardenu. Nakon doručka sledi dodela nagrada, kao i organizovan prevoz do starta. Za Kopaonik ćemo limitirati stvari za drop bag-ove iz razloga što su neki takmičari u najmanju ruku preterali sa stvarima. Ostavljali su ogromne rančeve od 9/10kg, to se više neće tolerisati.

Učesnički autobus
Prvih 50 kompletiranih prijava dobija uslove za učesnički autobus, nakon toga ide doplata od 1.000 dinara za koju dobijate naknadne instrukcije. Za učesnike trke koji su ušli na listu za prevoz, polazak autobusa je zakazan za petak, 03.mart u 16h sa parkinga Kombank arene. Autobus ide do hotela Junior i tu ostaje a dočekuje vas u subotu posle 10h na parkingu Konaka i vraća nazad do Brzeća. Povratak učesničkog autobusa je u nedelju, 05.marta u 14h sa parkinga hotela Junior. Dakle, imate dva dana za vrhunsko uživanje u našem najvećem ski centru. Iskoristite ih za odmor, skijanje ili obilazak Kopaonika.

Podizanje startnih paketa

Hotel „Junior“ u Brzeću, 03. marta u periodu od 19 do 23h, (www.juniorhotel.rs). Spremite 200 din kao depozit za startne brojeve, koji će vam na cilju biti vraćeni, procedura je ista kao i u prethodnim godinama. Znate naš stav o ekologiji, nema besomučnog printanja različitih startnih brojeva. Prilikom registracije svako od učesnika dobija paket i u obavezi je da potpiše izjavu odgovornosti za učešće na trci. Sva maloletna lica moraju imati potpisanu saglasnost roditelja overenu u sudu. Tokom registacije možete ostaviti vaše stvari u vrećama koje će vas čekati na cilju nakon trke. Ukoliko ste sprečeni da dođete do navedenog roka, delegirajte drugog učesnika koji će to obaviti umesto vas kako bi startovali u 5h ujutru iz Brzeća ali na startu vi morate lično potpisati izjavu.

Svi učesnici koji dolaze svojim prevozom, trebaju da budu na startu u svojoj režiji najkasnije do 4:45.

Smeštaj

Više informacija o smeštaju potražite na sledećem linku kopaoniksmestaj.rs gde možete pronaći zaista raznovrstan tip smeštaja. Preporuka za sve koji idu autobusom je da budu vezani za Brzeće. Mi vam izdvajamo iz ponude:
– specijalna ponuda MK Resorta za učesnike trke u Apartmanima Konaci Sami obezbedjujete prevoz do starta. Za više informacija kontaktirati: Vesna Stojanović – + 381 64 87 14 043, vesna.stojanovic@mkresort.com
– smeštaj u sali u hotelu „Junior“ koji je u blizini starta trke – Potrebno je da ponesete podlošku i vreće za spavanje. Tokom trke stvari mogu ostati u sali, a sala će vam biti na raspolaganju do nedelje do 14h. Dakle, ovo vam je gratis opcija i dovoljne su letnje vreće jer se prostor greje. Na raspolaganju su vam i toaleti ali bez tuševa.

Po rečima i utiscima mnogih učesnika, Kopaonik im je jedna od najlepših, najorganizovanijih i najatraktivnijih trka Skyrunning Lige Srbije. Rekord u muškoj konkurenciji drži Kristijan Stošić sa vremenom 1 sat 56 minuta 51 sekundu, dok je kod žena Sofija Arapović napravila najbolje vreme, 2 sata 50 minuta 50 sekundi (svi rezultati su na sledećem linku – trka.rs/event/20/

Kopaonik SkyTrail se organizuje uz podršku MK Mountain Resort-a, Skijališta Srbije, hotela Junior i Polaris Srbija. U slučaju lošeg vremena, takmičenje se pomera na 05.mart (nedelja).

Video sa prvog izdanja trke

Foto album

Vidimo se na Srebrnoj planini, da zajedno otvorimo novu, treću, skajraning sezonu! Želimo vam ugodne zimske treninge.