Kopaonik SkyTrail powered by MK Mountain Resort
5.mart 2016. (15,2km 1.800 D+)

Prva planinska trka po snegu u Srbiji! Prva trka u okviru skyrunning sezone 2016.! Prvo iskustvo trčanja na najtežim, crnim stazama za skijanje ski centra Kopaonik! Start trke biće sa dna Bele reke, 5.marta 2016, u 05:00 h, preko utabanih staza, Bela reka I i II, Gvozdac, Knezeve bare, Krčmar, D1, Sunčana dolina i preko Maloj jezera do cilja kod Granda.

Dužina staze je 15,2km (kartagpx) sa 1.800m uspona.

Čeone lampe, sprinterice ili mini dereze i ekstremno zimsko trčanje može da počne! Vremenski limit je početak rada žičara, dakle u 9h se trka završava (imate 4h da završite trku), a trkači koji probiju vremensku kapiju, čekaju prevozno sredstvo do cilja na nekom od kontrolnih punktova koji će biti postavljeni na stazi (ratrak ili motorne sanke). Postoji samo jedna kategorija: hrabri trkači i trkačice. Prijave su otvorene I traju do 20.februara.

Kopaonik SkyTrail organizuje se uz podršku MK Mountain Resort-a i Skijališta Srbije. U slučaju lošeg vremena, takmičenje se pomera na 07.mart (nedelja). Autobus kreće iz Beograda (parking Kombank arene) u petak 04.marta u 16h. Polazak sa Kopaonika u nedelju u 14h. Uskoro više detalja.

Pratite naš sajt i event stranicu

„Skiraning – Za sve skiranere“